Medline Europe werkt samen met Think Pink Europe ter gelegenheid van de bewustmakingsmaand voor borstkanker

1 okt
2024

MEDLINE EUROPE WERKT SAMEN MET THINK PINK EUROPE TER GELEGENHEID VAN DE BEWUSTMAKINGSMAAND VOOR BORSTKANKER

Medline Europe heeft doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) centraal gesteld in onze activiteiten. Onze ESG-activiteiten omvatten vier belangrijke pijlers, waaronder inspanningen om het leven van mensen te verbeteren via onze pijler Mensen en Gemeenschappen.

Deze maand zal Medline ons mandaat van de mensen en gemeenschappen verder verbeteren door middel van een nieuw partnerschap met de toonaangevende borstkankerorganisatie Think Pink Europe. De samenwerking is gestart ter gelegenheid van de Breast Cancer Awareness Month - en er zullen gedurende heel oktober activiteiten plaatsvinden.

Think Pink Europe is een overkoepelende organisatie die meer dan vijfentwintig borstkankerorganisaties zonder winstoogmerk uit heel Europa samenbrengt. De organisatie maakt openbare rapporten over al haar projecten en streeft naar de hoogste normen op het gebied van ethiek en transparantie - een verbintenis in lijn met de ESG-aanpak van Medline.

Medline Europe zal de meerjarige samenwerking lanceren met een initiële donatie van €5.000 aan goede doelen. De samenwerking wordt uitgebreid dankzij een toezegging van onze divisie Exam Gloves om op jaarbasis twintig eurocent te doneren voor elke doos roze nitril-onderzoekshandschoenen die in Europa wordt verkocht.

Dit betekent dat hoe meer roze nitril-onderzoekshandschoenen we verkopen, hoe groter de donatie van Medline zal zijn - zowel in 2025 als daarna.

Om het nieuwe partnerschap verder te ondersteunen, zullen er ook liefdadigheids- en bewustmakingsactiviteiten voor Medline-medewerkers plaatsvinden op alle werkplekken van Medline Europe.

„Wij geloven dat een samenwerking met Think Pink Europe, één erkende en betrouwbare Europese entiteit, een geweldige en efficiënte manier is om impact te creëren”, zegt Carolina Costa, Medline's ESG-manager voor de EMEA-regio.

„De missie van Think Pink Europe sluit aan bij onze eigen inspanningen om zowel de toegang tot en de betaalbaarheid van gezondheidszorg uit te breiden als de betrokkenheid bij onze medewerkers en de bredere gemeenschap met betrekking tot gezondheidskwesties te verdiepen. We zijn blij dat we ze onze nieuwe partner kunnen noemen.”